Axkid artikli

3 koraka kako pravilno namestiti dete u Axkid auto sedište

Jeste li sigurni da vaše dete sedi na pravom mestu tokom vožnje? Pravilan položaj je presudan za bezbednost vašeg mlađanog putnika. Znati kako da vežete mališana dok raste može nekom biti teško. Evo vodiča, korak po korak, kako pravilno da postavite dete u auto sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila i zaštititi ga od ozbiljnih povreda.


Pre nego što vežete dete, važno je da se uverite da ste sedište dobro i čvrsto postavili. Ako niste sigurni kako da ga instalirate, proverite uputstvo koje pokazuje kako jednostavno montirate Axkid sedište. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa postavkom auto sedišta, uvek nas možete kontaktirati.

1. Pronalaženje pravilnog ugla sedišta

Pronalaženje optimalnog ugla auto sedišta može vam se učini da je teško, ali je izuzetno važno zbog bezbednosti i udobnosti. Radi maksimalne bezbednosti, preporučujemo vam da auto sedište držite što je moguće uspravnije, u zavisnosti od starosti, dužine i ugla zadnjeg sedišta vašeg deteta, a da mu glava ne padne napred dok spava. Ako vam je potreban veći nagib, možete koristiti našu podlogu za podešavanje ugla kako biste osigurali da mali putnik sedi udobno i sigurno u svom auto sedištu.

Axkid podloga za nivelaciju sedišta

2. Pritegnite kaiš pojasa

Sigurnosni pojas u pet tačaka uvek treba postaviti na ramena deteta ili malo ispod njih. Uverite se da pojas sedišta dobro pristaje i leži u relativno ravnoj liniji bez opuštanja (i nikada da se ne uvija!). Ako možete da postavite najviše dva prsta između tela malog putnika i pojasa, radite to kako treba.
Ujedno, možete da uradite takozvani “Pinch-Test” kako biste se osigurali da je pojas dovoljno čvrst. Uhvatite pojas za ramena deteta i ako uhvatite bilo koji materijal, previše je labav. Podesite pojas sve dok vam prsti ne skliznu s trake. Takođe zapamtite da uklonite bilo koju vrstu debele odeće. Jer, pojas mora biti što je moguće bliže telu vašeg deteta. Umesto jakni, kaputića ili debelih džempera, postavite pokrivač preko pojasa i mališana kako biste zagrejali malog putnika.

3. Držite naslon za glavu u ispravnom položaju

Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste naslon za glavu. Da biste svom detetu pružili najbolju zaštitu, predlažemo da uši malog putnika budu ispod gornje ivice naslona za glavu. Ako su bočni jastuci naslona za glavu postavljeni previsoko, oni neće zaštiti od sudara sa bočne strane. Za naša sedišta Axkid Minikid, Axkid Modukid i Axkid Rekid preporučujemo da uvek koristite jedinstvenu funkciju naslona za glavu koja se automatski prilagođava dužini i veličini vašeg deteta. Ne brinite, prilagođava se svaki put kada ga koristite. Ako koristite Axkid Move ili druge proizvode, dobar savet je da redovno proveravate da li je naslon za glavu pravilno postavljen. Ako je potrebno, pogledajte uputstvo za upotrebu.

AXKID

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *