Iskustva korisnika

Priča iz života: Axkid Minikid spasao u saobraćajki Idinu decu

axkid minikid spasao decu u saobracajki

Bio je to po mnogo čemu običan zimski dan, Ida i njena porodica su se vraćali iz kupovine kući. Jedino što je baš tada švedska zima pokazala svoje loše strane – hladnoća, mrak, zaleđeni putevi. Imajući sve to u vidu, Ida i njen suprug su posebno vodili računa o bezbednosti deci tokom vožnje. Detaljno su proverili jesu li mališani pravilno vezani u svojim auto sedištima Axkid Minikid. Ida je vozila veoma oprezno. Uprkos tome, nesreća se ipak dogodila.

Bili su nadomak porodičnog doma, kada se desilo nezamislivo. Na samo 200 metara do kuće imali su saobraćajku. Ida je trebalo da skrene sa državnog puta koji prolazi kroz malo selo, počela je da koči kako bi skrenula – i onda prasak! Auto koji je bio iza njih, nije “slušao” komande vozača i “zakucao se” pravo u Idino porodično vozilo. Kako kaže naša sagovrnica, njen auto je počeo da zavija, trepće, smrdi… svi su bili u totalnom šoku.

Priča iz života: Mama, ja sam dobro!

– Bio je to najveći i najgori prasak koji sam ikada čula! Svi su vrištali u panici, a naš automobil nikako da se zaustavi. Tek posle više od 70 metara napokon smo stali. Odmah sam se okrenula ka deci, koja su, na sreću, sedela svako u svom Axkid Minikid sedištu – priča Ida.

Osim šoka, deca nisu imala fizičke povrede. Ni kasnije se nisu žalila da imaju bilo kakve tegobe, za razliku od roditelja koji su imali bolove u vratu i leđima.

Auto sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila spasilo život i zdravlje dece

Iskustvo je, naravno, bilo traumatično za celu porodicu. Posle ovog nemilog događaja, uverili su se u prednosti dečjih auto sedišta okrenutih u suprotnom smeru od kretanja vozila. Sve ono o čemu su ranije čitali, sada su iskusili na licu mesta.

Auto sedišta za decu okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila su najbezbednija. Zahvaljujući njima Idina deca su bila zaštićena i nisu imale nikakve povrede u saobraćajnom udesu. Za razliku od njih, otac koji je sedeo na zadnjem sedištu, narednih nedelja osećao je posledice. U trenutku sudara njegova glava i vrat osetili su jak trzaj, udario je pravo u sedište ispred sebe. Ovo je navelo Idu da dalje razmišlja o auto sedištima okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila i njihovoj vrednosti.

Axkid Minikid 2

– Videla sam toliko ljudi da prerano okreću svoju decu u automobilima prema napred. Šta da se ovo desilo nekom od njih? Sile koje smo iskusili tokom udara se ne mogu opisati, da je neko od moje dece bilo okrenuto napred, moglo je da slomi vrat – kaže Ida.

Bezbednost deteta je najvrednija

Ida i njena porodica nikada nisu mislili da bi im se ovakva nesreća mogla dogoditi – nikada. Ali iznenada, u trenu, dešava se nezamislivo. Ida nije mogla biti zahvalnija što su njena deca sedela u svojim auto sedištima okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila u vreme nesreće.

– Nije važno koliko ste dobar vozač – svašta se može dogoditi. Auto sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila može spasiti život. Nadam se da će moja priča i iskustvo naterati roditelje na razmišljanje. Svi moramo da cenimo bezbednost i život deteta, jer to nema cenu. I nemojte mališane pre vremena okretati da sede napred – zaključila je Ida.

AXKID

Hvala Idi što je sa nama podelila svoju priču i proširila važnu poruku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *