Axkid artikli

Axkid ONE – Plus test najbolja ocena za bezbednost auto sedišta

Axkid ONE je sada Plus testiran i pridružio se ostatku Axkid ponude auto sedišta okrenutih u suprotnom smeru od kretanja vozila koja su prošla ovaj rigorozni test.

U asortimanu gde su sva sedišta okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila i Plus testirana, veliki stepen sigurnosti je zagarantovan za vaše dete u slučaju životno opasnih sila udara, koje utiču na vrat kada dođe do frontalnih sudara. Ali kako to može biti zagarantovano? I šta je tačno Plus test?

Šta je Plus test i šta on znači za auto sedišta za decu?

Da bi se auto sedište moglo prodati, mora proći nekoliko obaveznih bezbednosnih testova u skladu sa važećim propisima (UNECE R44 & R129). Plus test je dobrovoljan test koji postavlja još veće zahteve za bezbednost auto sedišta. Sastoji se od mnogo jačih udara u isto vreme, i takođe meri sile kojima je izložen dečiji vrat u slučaju frontalnog sudara. To znači da sedište koje položi i obavezne testove, a i Plus, pruža vašem detetu veću bezbednost i sigurnost.

Dodatna sigurnost se uglavnom zasniva na ekstremnim uticajima sila kojima je dečije auto sedište izloženo tokom Plus testa. U poređenju sa obaveznim testovima, on podrazumeva:

  • Veća brzina prilikom sudara – u Plus testu korišćena je veća brzina automobila što izaziva veću jačinu sudara, a što zauzvrat znači veće opterećenje na auto sedište;
  • Kraće kočenje – u Plus testu kočioni put je kraći, što takođe izaziva veću jačinu sudara. U kombinaciji sa većom brzinom krajnje opterećenje na sedište i dete znatno je veće nego na obaveznim testovima;
  • Senzori za vrat – Plus test postavlja zahteve za opterećenje vrata deteta i pažljivo meri pritisak na njega tokom sudar. Ovo je vitalan parametar, koji trenutno nije uključen u obavezne testove.  

Plus test je jednostavno razvijen da olakša izbor auto sedišta time što jasno pokazuje koja su sedišta najbezbednija za vaše dete.

Axkid ONE

Axkid ONE je najnovije Axkid sedište koje je odobreno na Plus testu. Reč je o prvom sedištu na svetu sa ISOFIX oznakom do 125 cm! Sedišta koja su uključena u novi i-Size pravilnik su Plus testirana u skladu sa detetovom visinom, a ne u odnosu na težinu. To znači da je auto sedište Plus testirano i odobreno za decu do 125 cm, a to pruža velike mogućnosti za produženje perioda sedenja u suprotnom pravcu od kretanja vozila i za bezbednost mališana.

Sva Axkid sedišta koja su okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila su Plus testirana, na šta smo veoma ponosni. Sigurnost deteta je najveći prioritet i zahvaljujući Plus testu možemo da garantujemo visok nivo sigurnosti pri sudaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *