Iskustva korisnika

Priča iz života: Olimpijska šampionka za svoje dete odabrala Axkid sedište

Frida Hansdoter (Frida Hansdotter), proslavljena švedska sportiskinja, krajem 2020. godine postala je majka. Dobila je sina Kolina. Nekadašnja alpska skijašica i osvajačica zlatne medalje u slalomu na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. priča kako je protekla njena prva godina kao roditelj. Šampionka ujedno objašnjava i zašto se odlučila da u svom automobilu ima dečije sedište koje je u suprotnom smeru od kretanja vozila.

Frida kaže da se u njenom životu u poslednjih godinu dana desila bitna promena, koja je donela potpuno nove prioritete. Takođe, i nove uvide u bezbednost dece, što je – najdragocenije!

– Šta mi je sve potrebno za moje dete; kako da ga zaštitim u stanu; kako da putujemo najbezbednije u automobilu… – bila su neka od pitanja koje sam sebi postavljala tokom trudnoće. Iskreno, o svemu tome pre nego što sam ostala u drugom stanju nikada nisam razmišljala. Ali, odjednom to su postale veoma važne stvari, one koje se podrazumevaju! – priča bivša skijašica.

Aktivan način života, uvek u pokretu

Sa više od 200 dana godišnje na putu, Frida je navikla da bude u pokretu. Putovanje automobilom je nešto u čemu ona uživa i veoma je spokojna “na četiri točka”. A, to je interesovanje koje već deli sa svojim sinom. Sa najvažnijim putnikom u automobilu, bezbednost je dobilo sasvim drugo značenje. Ona sa sjajem u očima priznaje, sada ne samo da vozi malo sporije, već veoma ceni i ono auto sedište, koje Kolinu može pružiti maksimalnu bezbednost.

Priča iz života: Olimpijska šampionka za svoje dete odabrala Axkid sedište
Kolin i Frida

Od zabrinutog roditelja vozača do uživanja u udobnosti putovanja

Kolin je ugledao svet pet nedelja ranije nego što se očekivalo, te je bio majušan kada se rodio. Frida daje do znanja da je kao novopečena majka bila zabrinuta kako će se njen sin osećati tokom vožnje u autu. Ali, zahvaljujući Axkid Modukid Infant (nosiljka) osećala se prijatno i sigurno zbog svog izbora. Uprkos tome koliko je Kolin bio mali na rođenju, umeci za bebe su mu omogućili da putuje bezbedno i udobno od njegove prve vožnje. Kako kaže Frida, da smo mogli da pitamo Kolina šta misli o svom auto sedištu za bebe, verovatno bi kazao da je i on bio srećan, jer je uvek zaspao u kolima.

Vreme je za promenu auto sedišta

Kolin je porastao, otežao i ojačao. Zato je njegova majka zamenila auto sedište za bebe i mališan sada putuje u Axkid ONE, koje Frida naziva “raskošno i fenomenalno”. Njoj je bilo potrebno neko vreme da se prilagodi ovoj promeni. U početku, kako kaže skijašica, nedostajalo joj je što ne može više da u nosiljci prebaci usnulog Kolina iz auta u dom. Ali, sada su i Frida i Kolin iskusili jednostavnost sedišta Axkid ONE i njegovih funkcija.

– Najfantastičnija stvar sa ovim auto sedištem je način na koji se prilagođava Kolinu i njegovom razvoju. Takođe, i to što će zaista dugo moći da koristi isto auto sedište – kaže zadovoljna majka Frida.

Priča iz života: Mama,ja sam dobro!

Priča iz života: Olimpijska šampionka za svoje dete odabrala Axkid sedište
Kolin obično zaspi tokom vožnje

Bivša sportiskinja naglašava važnost putovanja u sedištu okrenutom u suprotnom smeru od kretanja vozila i šta to za nju znači. Odabir auto sedišta, koje detetu omogućava gledanje unazad što je duže moguće, bilo je nešto što se podrazumeva, kaže Frida. A, Axkid ONE je bio prirodan izbor, s obzirom na njen aktivan način života. Ovu odluku vidi kao investiciju za bezbednost svog deteta, ali i sa stanovišta životne sredine, jer auto sedište možete koristiti tako dugo.

Ujedinjeno znanja

Na tržištu je mnogo proizvoda i usluga namenjenih bebama i deci, ali roditelji su često u nedoumici šta odabrati, jer nisu svi bezbedni, udobni, funkcionalni, lepi… I šta je to što će najviše odgovarati njihovom detetu?! Kada mladi roditelji pitaju Fridu za savet, ona uvek odgovara da je dete na prvom mestu, ali treba se konsultovati i sa najmilijima, kao i sa stručnjacima, informisati se što više o svakoj temi koja nas zanima… Pa, “kada se sve sabere” izgratite sopstvenu percepciju i otkrijte šta je to što je najbolje za vas i vašu porodicu.

– Zahvaljujući švedskom brendu Axkid naučila sam mnogo o bezbednosti dece u saobraćaju i veoma sam srećna zbog toga. Dečija auto sedišta koja su u suprotnom smeru od kretanja vozila su ono što ja zaista podržavam! – rekla je Frida Hansdoter.

A, zajedno možemo da napravimo promenu!

AXKID

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *