Iskustva korisnika

Neutešni otac: “Mogla je da živi… Prekasno je za mene i moju devojčicu – ali nije za tebe!”

Saobraćajna nesreća pre dve godine imala je tragičan epilog.

Leonid je doživeo nešto najgore što može ocu da se desi – izgubio je svoju troipogodišnju ćerku. U trenutku sudara ona se je bila u pomoćnom sedištu okrenutom prema napred. Užasna nesreća će uvek biti tragedija za porodicu i gubitak devojčice se nikada ne može promeniti. Ipak, Leonid je odlučio da podeli svoju priču kako bi mogao da pomogne drugim porodicama. Ujedno i da ohrabri ostale roditelje da odaberu auto sedišta za decu okrenuta u suprotnom smeru od kretanja vozila, i da tako putuju što je duže moguće. Jer, to može biti od presudnog značaja, tanka nit između života i smrti.

Udes u Poljskoj: Devojčica u Minikidu jedina preživela

Ovo je priča o Ukrajincu Leonidu i njegovoj ćerki anđelu Vladi.

Saobraćajna nesreća

U teškoj saobraćajnoj nesreći nastradala je troipogodišnja devojčica. Neutešni otac želi da pomogne drugima. "Mogla je da živi..."
Leonid i Vlada

Cela porodica, mama, tata, baka i malena Vlada putovali su od Kijeva do Lavova. Dug put, oko 580 km, a nesreća se dogodila u poslednjih 30 km. Sve se odigralo veoma brzo, kada je nesavesni vozač pre svog skretanja sa puta počeo da pretiče kamion na mestu gde je bila “puna linija”… Desila se strašna saobraćajna nesreća sa frontalnim sudarom dva automobila. Prema policijskom izveštaju brzina porodičnog automobila bila je oko 35 km/h, a drugog vozila 55 km/h.

Leonid i njegova supruga su teško povređeni u nesreći. U bolnici su proveli dva meseca. Sam Leonid je morao ponovo da nauči da hoda. Nažalost, bakine povrede i stanje nakon nesreće bili su veoma kritični i ona je preminula u bolnici. A, malena Vlada… U trenutku udesa imala je 3,5 godine, bila je visoka 105 cm i težka 16 kg. Sedela je u auto sedištu okrenutom prema napred, koje je porodici preporučio lokalni prodavac u Ukrajini. Nažalost, ta preporuka je mogla biti drugačija, ključna razlika između života i smrti za devojčicu….

“Mogla je da živi… Prekasno je za mene i moju devojčicu – ali nije za tebe!”

Pri sudaru dva automobila Vlada je slomila vrat i odmah preminula. Nije imala drugih ozbiljnih povreda – samo prelom vratnih pršljenova. Njen otac veruje da bi ćerkin osetljivi vrat i kičma bili zaštićeni i podržani, da je sedela u auto sedištu okrenutom “unazad”, te da je ishod sudara mogao biti drugačiji. Mogla je da ga preživi…

– Prekasno je za mene i moju devojčicu – ali nije za tebe! – ovo su Leonidove reči.

Razlog za deljenje ove priče je širenje poruke o auto sedištima za decu okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila. I, kako smer u kojem dete putuje može promeniti ishod u slučaju nesreće.

„Smer koji život čuva“: Unapredimo bezbednost dece u saobraćaju

– Zato vas molim, zbog bezbednosti vašeg deteta – uvek birajte auto sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila, i neka tako putuje što je duže moguće. Širite poruku “okrenutu unazad” na što više ljudi – radi bezbednosti sve dece! – napominje neutešni otac iz Ukrajine.

Izuzetno nam je žao zbog Leonidovog gubitka. Sve naše misli su sa vama i vašom porodicom. Hvala vam na vašoj snazi da podelite ovu priču sa svetom i da pomognete drugim porodicama širom sveta.

AXKID

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *