Iskustva korisnika

Udes u Poljskoj: Devojčica u Minikidu jedina preživela

U nedelju 7. avgusta 2022. u blizini grada Elblag, na severu Poljske, desila se saobraćajna nesreća. U njoj su poginule četiri osobe, među kojima je i jedno dete.

Na autoputu kod Elblaga, dva kilometra pre raskrsnice Młinari, bio je tragičan udes dva putnička automobila. Prema informacijama Štaba opštinske policije i Državne vatrogasne službe u Elblagu na putu S22 došlo je do direktnog sudara vozila. U automobilu marke Folksvagen bio je 21-godišnji vozač, dok se u drugom vozilu, Ševroletu, nalazila četvoročlana porodica – roditelji i njihovo dvoje dece. Nažalost, u nesreći su život izgubile četiri osobe. Preminuli su 32-godišnji otac i majka, njihov četvorogodišnji sin, kao i mladić iz drugog auta. Jedino je preživela jednogodišnja ćerka bračnog para koji je nastadao. Devojčica je prevezena u bolnicu, a kako su kasnije preneli mediji, beba nema povreda.

Priča iz života: U sudaru Axkid Minikid sedište spasilo život dečaka

Okolnosti i uzroci tragedije su još nepoznati i udes se istražuju. Do sada je poznato da je devojčica putovala u auto sedištu Axkid Minikid, okrenutom u suprotnom smeru od kretanja vozila. Kako kažu nadležni, ono joj je i spasilo život! Prema informacijama Štaba opštinske policije u Elblagu, njen brat je putovao u auto sedištu okrenutom prema napred. Nije poznato da li je u pitanju auto sedište ili podloga koja je testirana.

Po objavljivanju u medijima tužne informacije i fotografija sa lica mesta, i na raznim društvenim mrežama preneta je ova vest. U komentarima mnogi su izražavali žaljenje, a brojni roditelji apelovali su na podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju, pogotovo najmlađih putnika. Takođe, ukazivali su i na to da deca što duže treba da budu smeštana u auto sedištima okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila.

Priča iz života: Olimpijska šampionka za svoje dete odabrala Axkid sedište

Gotovo je neverovatno, ali Minikid je u ovom teškom sudaru ostao na svom mestu i nije pretrpeo nikakve lomove. I što je, naravno, mnogo važnije – spasao je dečiji život i devojčica je u ovoj nesreći prošla bez povreda!

Vozite oprezno, pogotovo kada imate decu u automobilu. Vodite računa o bezbednosti i ne žurite da mališane smestite u sedišta okrenuta napred.

AXKID

Fotografije: Opštinski štab Državne vatrogasne službe u Elblagu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *