Iskustva korisnika

Priča iz života: U sudaru Axkid Minikid sedište spasilo život dečaka

Clodagh White (Kloda Vajt) želela je da podeli svoje iskustvo sa ostalim roditeljima.

Ova istinita priča desila se pre nekoliko godina. Kloda i njeno dvoje dece doživeli su saobraćajnu nesreću. Sudar se desio na samo pola kilometra od njihovog doma. Kako kaže Kloda, njen mlađi sin, kome je tada bilo dve godine i 10 meseci, bio je udobno smešten u svoje Axkid Minikid sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila. A onda je u nekoliko sekundi nastao haos. Njihov auto imao je dvostruki bočni udar.

Zašto ne treba kupovati polovno auto sedište

– Slika govori više od hiljadu reči. Ovo je moj auto koji je bio uključen u težak sudar. Svako ko se dvoumi u vezi sa kupovinom dečijeg auto sedišta ili razmišlja da mališana što pre smesti u sedište okrenuto napred, kao što sam ja to htela, neka pažljivo pogleda moju fotografiju. Imajte na umu da je Axkid Minikid tokom sudara jedini predmet koji nije polomljen ili izbačen sa svog mesta. Ovo sedište je zaista uradilo svoj posao! Ono je spasilo život mom malom dečaku. Molimo vas da nikada ne rizikujete sa svojim najdragocenijim malim ljudima govoreći “neću vezati dete, vozimo se kratko, blizu je”… Nikada ne znate šta može u trenutku da se desi i sve promeni. I mi smo mislili da smo sigurni, ali nismo stigli daleko od kuće… – kaže Kloda.

Priča iz života: Olimpijska šampionka za svoje dete odabrala Axkid sedište

– Moj stariji sin imao je tada 12 godina. Sa lica mesta hitno je prevezen u bolnicu, gde je više od nedelju dana bio na aparatima za održavanje u životu. Meni je u sudaru slomljena karlica i provela sam nekoliko sedmica u invalidskim kolicima i imala opsežnu ortopedsku operaciju. Mlađi sin jedini nije imao povreda. On je i posle sudara sedeo u svom Minikidu. Njega sa mesta nesreće odveo tata, koji je bio u šoku kada je došao i ugledao kako izgleda naše vozilo – nastavlja naša sagovornica.

Inače, Kloda je ranije imala dečije sedište okrenuto napred. Nije mnogo znala o bezbednosti dece u saobraćaju, ali kada se zainteresovala i informisala, odlučila je da za svog mlađeg sina kupi okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila. Danas veruje da je upravo ono spasilo njenog dečaka u teškoj nesreći. Svim roditeljima poručuje da slede njen primer. Kako kaže, mnogi nisu svesni prednosti koje ova sedišta nose sa sobom i bezbednosti koju pružaju najmlađima. Smatra da bi roditelji trebalo da ignorišu sve nepotrebne dečije stvari i umesto toga potroše nešto više novca na stvarno dobro i bezbedno auto sedište. Napominje da je važno pažljivo odabrati gde i od koga ćete kupiti auto sedište, kao i proveriti da li je pravilno postavljeno u vozilo.

Axkid Minikid 2

– Samo nekoliko dana pre nesreće auto sedište u mom vozilu bilo je pogrešno montirano. Na sreću potražila sam pomoć onih koji se u to razumeju. Zahvaljujući Ronu, zaposlenom u RSA i njegovim savetima, sedište je ispravno postavljeno. I onda, kasnije istog dana dogodila nam se nesreća. Ne smem ni da razmišljam kakve bismo posledice imali da sedište nije bilo instalirano pravilno… Bez sumnje Axkid Minikid sedište je mom sinu spasilo život! Čuvajte svoju decu! Vodite računa o njihovoj bezbednosti tokom vožnje. I neka putuju što je duže moguće u sedištima okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila! – rekla je Kloda.

AXKID

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *