Axkid artikli, Saveti i korisne informacija

Naslon za glavu uvek u bezbednom položaju

Udobnost za svakog od nas može značiti različite stvari. Za vas kao roditelja jedan aspekt je saznanje da vaše dete bezbedno sedi u sedištu automobila. Axkid je dodao neke važne karakteristike našim auto sedištima, koje su doprinele da naslon za glavu pruža veoma prijatan osećaj i uvek je u bezbednom položaju.

Pojasevi – početna tačka

U dečijem auto sedištu okrenutom u suprotnom smeru od kretanja vozila uobičajeno je da su unutrašnji pojasevi i naslon za glavu integrisani jedan sa drugim. To znači da će se naslon za glavu spustiti dok se pojas zateže. Ovako pravilno zategnite pojas:

1. Zategnite pojas preko kukova;

2. Zategnite pojas preko tela deteta. Dovoljno je čvrsto kada ne možete da “uštipnete” kaiš;

3. Uverite se da pojas ide ravno preko ramena vašeg deteta, ne nagore ili nadole.

Kada je unutrašnji pojas pravilno zategnut, naslon za glavu će biti u sigurnom položaju ako vaše auto sedište ima njihov integrisani odnos. Međutim, može biti teško tačno znati sa koje visine pojas treba da izađe iz sedišta. Zbog toga smo mi u Axkidu razvili neke važne funkcije, kako bismo vam to olakšali.

Iznamljivanje auto sedišta na jedan ili više dana

Karakteristika #1 – Tehnologija dinamičkog naslona za glavu

Tehnologija dinamičkog naslona za glavu sadržana u porodici Minikid obezbeđuje ispravan položaj naslona za glavu, pod uslovom da je unutrašnji pojas dovoljno zategnut. Kada zategnete pojas, naslon za glavu će “pratiti” sve dok ne prestanete da vučete. Dakle, kada je pojas dovoljno zategnut, možete biti sigurni da je naslon za glavu u bezbednom položaju.

Savet: da biste bili sigurni da li je uprtač dovoljno zategnut, možete da uradite “test štipanja”. Ako možete da uštinete (stegnete) pojas, znači da nije dovoljno zategnut.

Auto sedišta okrenuta “unazad” i testiranje na udar od pozadi i sudar

Karakteristika #2 – Indikator za oči

Na naslonu za glavu Axkid ONE 2 auto sedišta je napredno ažuriranje geometrije, možete videti prugu sa svake strane. One su pokazatelj gde treba da budu oči deteta u odnosu na naslon za glavu. Naravno, svako dete ima različite proporcije, tako da nije potrebno striktno pratiti pruge; one su više smernica. Geometrija naslona za glavu kao i izbor materijala su specijalno dizajnirani da apsorbuju sile sudara pre nego što stignu do deteta, pružajući mu najviši nivo bezbednosti. Još jedno ažuriranje u vezi sa naslonom za glavu je podešavanje – sada je to jedan pritisak na dugme za lakše rukovanje.

Ove funkcije su razvijene kako bi roditeljima proces instalacije bio olakšan što je više moguće. Osećaj saznanja da vaše dete bezbedno sedi u sedištu automobila je potcenjen. Kada kupujete novo auto sedište, nemojte zaboraviti koliko je važno da se vi kao roditelj osećate prijatno dok rukujete dečijim sedištem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *