Axkid artikli, Saveti i korisne informacija

Šta je i čemu služi ASIP?

Razgledajući auto sedišta za decu u našoj prodavnici neki roditelji pitali su:”Čemu služi ovaj poveći dodatak na bočnoj strani sedišta?” E, to je ASIP – Axkid zaštita od bočnih udara.

Prema statistici, 25% svih teških saobraćajnih nesreća su direktni bočni sudari ili frontalni sa bočnim uglom. Axkid je tokom proizvodnje i dizajniranja auto sedišta za mlađane putnike posebnu pažnju posvetio da ona imaju zaštitu od udaraca iz svih uglova. Tako je nastao i ASIP, odnosno Axkid zaštita od bočnih udara (Axkid Side Impact Protection).

Axkid ONE 2 – usavršena verzija prethodno najbezbednijeg sedišta

Inovativna Axkid bočna zaštita razvijena je sa najprestižnijim institutom za sudare na svetu – ADAC u Nemačkoj. Ovaj “pametni” dodatak napravljen je tako da deformiše i apsorbuje sile u slučaju bočnog udesa ili frontalnog sudara sa bočnim uglom pre nego što dođe do deteta koje sedi u sedištu. Samim tim smanjuje se rizik od ozbiljnijih povreda. ASIP je sastavni deo gotovo SVIH AXKID dečijih sedišta. ASIP uvek treba koristiti na bočnoj strani sedišta prema vratima. Kada je sedište u sredini, ASIP nije potreban.

 

AXKID

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *