Axkid artikli, Saveti i korisne informacija

Ugodno putovanje i kad sunce žari: Dodatna oprema za vruće letnje dane

Planirate li putovanje automobilom ovog leta? Ili samo mnogo vožnji vozilom do plaže? U svakom slučaju, mala deca i bebe su posebno osetljivi na toplotni udar, tako da je veoma važno da im omogućite ugodno putovanje. Axkid ima brojne relevantne letnje dodatake za vožnju automobilom ovog leta.

Hipertermija i pregrevanje u automobilima su češći nego što se misli. Svake godine se događaju nemile situacije kada se deca pregreju u vozilima tokom vrelih letnjih dana. Pre nego što dete uvedete u vozilo i postavite ga u njegovo auto sedište, potrudite se da mu ne bude neprijatno tokom vožnje. Pre svega, trebalo bi da provetrite vazduh u automobilu, pogotovo ako je pre toga bio parkiran. Takođe, bilo bi dobro da pokušate da ga parkirate u senci, jer automobil bez nadzora na suncu može biti izuzetno zagrejan. Ugodno putovanje moguće je i kad sunce žari.

Neka bambus upije toplotu

Da bi vašem mališanu tokom žarkih dana vožnja bilo ugodna jedan dodatak je posebno koristan. To je zaštitna letnja navlaka, koja je izrađena od ekološkog materijala. Brzo i lako se namešta na sedište, i ne samo da ga štiti od prljavštine i habanja, nego i sprečava da se po žarkom danu zagreje. Ovaj pribor iz dodatne opreme omogući će detetu veću udobnost i bezbednost tokom putovanja. Letnja navlaka je napravljena od 70% bambusa, 25% pamuka i 5% spandeksa. Odgovara svim Axkid auto sedištima i poseduje sertifikat bamboo. Inače, ovaj letnji pokrivač od bambusa možete obojiti u boju po vašem izboru.

Osveženje uz jastučiće za hlađenje

Pregrevanje, kao i mokra leđa i lepljiva kosa deteta su nešto što želimo da izbegnemo u automobilu. Axkid podloga za hlađenje AeroMoov je odličan dodatak za letnji period i velike vrućine. Ova rashladna podloga pomažu detetu da održava odgovarajuću telesnu temperaturu u auto sedištu vozila tokom toplih dana. Jedinstvena 3D tehnologija odvodi višak toplote i pomaže da svež vazduh cirkuliše, stvarajući vazdušni jastuk između deteta i sedišta. Ovo reguliše cirkulaciju vazduha oko leđa, nogu i glave vašeg deteta. Apsorbuje vlagu i znoj. Mekana je, udobana, fleksibilna i može se prati u veš-mašini. Izrađena je od organskog pamuka, koji se može reciklirati.

U susret letu: Opasnost od pregrejanih automobila

Axkid rashladni jastučići sastoje se iz dva dela. Prvi, glavni deo je za sedište, a drugi za naslon za glavu. Ova AeroMoov podloga je fleksibilna i pogodna je za sva Axkid auto sedišta. Važno je napomenuti da je Air sloj sertifikovan za OekoTek 100 Class 1.To znači da je vazdušni sloj potpuno bez supstanci koje bi mogle biti štetne za dete.

Zaštita od sunčevih zraka

Takozvani suncobrani za prozore ili štitnici od sunca, a koji su deo Švedskog sigurnosnog kompleta, je dodatak koji se podrazumeva za vožnju leti. Suncobrani će vaše dete zaklanjati u autu kada sunce sija. Olakšaće vam putovanje i učiniti udobnijim za mlađanog putnika, jer se vaše dete neće žaliti na jaku sunčevu svetlost. Takođe, usporavaju efekat grejanja – to je definitivno letnji dodatak koji morate imati! U našoj ponudi nalazi se i Axkid zašita od sunca, još jedan dobar i koristan dodatak. On odgovara sedištima Axkid Minikid 2, Axkid Modukid, Axkid Move.

Držite auto čistim

Leto ili ne, čist auto je uvek poželjan. Da biste izbegli otopljeni sladoled ili pesak na presvlakama automobila, zaštita sedišta je savet koji nikada ne stari. Axkid zaštita za sedišta i unapređena premium varijanta, pružiće vam uslove za uredan auto, i da izgleda lepo i čisto. Oba modela štite presvlake vozila od habanja i prljavštine. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, ova zaštita se uklapa u auto sedišta sa i bez ISOFIX-a. Može se montirati i na prednja i na zadnja sedišta. Ima dva odeljka za odlaganje, u koje možete staviti različite predmete. Premium verzija ima i držač za tablet. Pošto Axkid uvek obavlja interne testove sudara, možemo se pohvaliti da su ih i ovi dodaci uspešno prošli. Čak je tokom simulacije udara tablet ostao u držaču!

AXKID

Uz odgovarajuću dodatnu opremu i pripreme, velike vrućine neće vam predstavljati problem za ugodno putovanje. A, vaše dete i vi provešćete prijatne trenutke vozeći se tokom žarkog leta i što je još važnije – bićete bezbedni!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *