Axkid artikli, Saveti i korisne informacija

Jednostavna i sigurna postavka auto sedišta može spasiti život vašeg deteta

Istraživanja pokazuju da je više od polovine svih auto sedišta za decu u izvesnoj meri pogrešno postavljeno u vozilima. To su alarmantne brojke. A ova stavka može biti odlučujuća između života i smrti u slučaju nesreće.

Zašto je postavljanje auto sedišta važno

Auto sedište za decu ne treba upoređivati recimo sa IKEA nameštajem, gde pogrešno montiran šraf u najgorem slučaju dovodi do nestabilne police. Svrha dečijih auto sedišta je da zaštiti vašeg ranjivog mališana u bitnim situacijama. Uz to, postavka auto sedišta je neophodna i veoma važna.

3 koraka kako pravilno namestiti dete u Axkid auto sedište

Različita auto sedišta se montiraju na različite načine. Ali, ono što im je zajedničko je to što su dizajnirana i razvijena da dostignu svoj puni potencijal kada su pravilno postavljena. Zato auto sedište koje nije pravilno instalirano može uticati na bezbednost vašeg deteta.

Izaberite jednostavnu i bezbednu montažu

Prva stvar koju možete da uradite da biste olakšali montažu jeste da pre nego što uopšte kupite auto sedište, izaberite ono za koje verujete da je lako instalirati, jer smanjuje rizik da ljudski faktor uradi nešto pogrešno tokom procesa postavke.

Axkid vodič za dečija auto sedišta

U Axkidu znamo da svakodnevni život može biti stresan i da svakog roditelja muči mnogo briga kada je u pitanju bezbednost deteta. Međutim, auto sedište vašeg čeda ne bi trebalo da bude jedan od ovih faktora stresa. Na početku procesa dizajniranja naših auto sedišta težimo da ugradnja bude što jednostavnija i bezbednija.

Saveti za jednostavnu instalaciju

Primer jednostavne i bezbedne instalacije je inovativno auto sedište Axkid ONE ili Axkid ONE+ (na švedskom tržištu nedavno je lansirano i Axkid ONE 2). Ovi modeli su okrenuti u suprotnom smeru od kretanja vozila, i postavka sedišta je otporna na kvar i može se obaviti u šest jednostavnih koraka za manje od 30 sekundi. Da, to je tačno! Prilikom ugradnje postoje različiti bezbednosni indikatori, koji kroz boju ili zvučni sistem obezbeđuju ispravnu, jednostavnu i brzu postavku.

Predrasude o dečijim sedištima okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila

Pitate se a šta je sa auto sedištima za decu pričvršćenim pojasom i glasinama koje kolaju o njihovim teškim instalacijama? Za nas u Axkidu to nije ništa drugo do pustih priča o komplikovanim kaiševima i zahtevnoj postavci. Jer, mi imamo sedište Axkid Minikid, koje će to potvrditi. Ovaj izuzetno popularan proizvod u našoj ponudi ima jedinstvene automatske donje trake za vezivanje, koje omogućavaju bezbedno ljuljanje auto sedišta na mestu. Uskoro će se na našem tržištu pojaviti i najnovija verzija – Axkid Minikid 3, koja dolazi sa samo jednom kopčom za kaiš, što omogućava bržu montažu i smanjen rizik od pogrešne instalacije.

AXKID

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *