Axkid artikli, Saveti i korisne informacija

Kako očistiti uprljano dečije sedište u automobilu

Svi volimo svoju decu – ali ona su ponekad veoma neuredna, nespretna, aljkava… a auto sedište često zbog toga trpi posledice. Zapravo, naučnici sa Univerziteta u Birmingemu su otkrili da dečija auto sedišta imaju dvostruko više opasnih mikroba od prosečnog toaleta! Zato, da biste se oslobodili svih neželjenih izlivanja i prljavštine, evo vodiča korak po korak kako očistiti i održavati sedišta u vozilu.

1. Proverite uputstvo za auto sedište

Pre nego što započnete rutinu čišćenja, ne zaboravite da proverite uputstvo za auto sedište. Tačnije, pročitajte podrobno sve stavke u njemu. Naš vodič za čišćenje i održavanje važi za sva Axkid auto sedišta. No, bez obzira na proizvođača sedišta – prvo proverite deklaraciju i stavku koja se odnosi za pranje. Sve naše presvlake su perive u veš-mašini.

2. Obrišite šta možete

Pre nego počnete sa čišćenjem auto sedišta pripremite sredstva koja su vam za to neophodna. Preporučujemo vam da koristite vlažne maramice za bebe; meke peškire; sunđer za mokro čišćenje mesta; kao i kantu sa toplom vodom. Obavezno koristite nežan sapun bez jakih hemikalija ili mirisa koji bi mogli biti opasni za osetljive bebe. Kada je sve postavljeno, počnite brisanjem svih čvrstih ostataka i drugog nereda koji treba da se ukloni pre nego što nastavite sa presvlakom i pojasom.

3. Uklonite presvlake

Sledeći korak je uklanjanje presvlake sedišta. Možda će vam se u prvi mah učiniti da je to veoma komplikovano, ali, verujte, samo se tako čini. Treba voditi računa da lagano oslobodite donje veze, otkopčate nitne i rajfešluse. Pažljivo uklonite obloge oko brave trake za podešavanje. Mi bismo vas posavetovali da ponesete imbus ključ kada nameravate da uklonite jastučiće na grudima. Obavezno stavite delove koji izlaze iz sedišta na bezbedno mesto dok perete presvlaku sedišta. Sve će vam biti mnogo jasnije kada pogledate sledeći video u kojem smo koristili Axkid Minikid sedište:

4. Očistite presvlaku i pojas

Kada ste skinuli presvlaku sa sedišta, operite je u veš-mašini (sve Axkid navlake se mogu prati na 30 stepeni), a onda ostavite da se osuši na vazduhu (nikoko je nemojte sušite u mašini). Osim presvlake, koja je od tkanine, važno je očistiti pojas i kopču. Pojas se čisti, ali ne u mašini za pranje veša. To može štetiti zateznoj čvrstoći tekstilne trake i učini je nesigurnom. Ono što možete da uradite je da ga operete ručno mekim peškirom i sapunom bez mirisa. Isti postupak primenite i za kopču. Uverite se da je kopča potpuno osušena, jer u suprotnom mogla bi početi da rđa – a to ne bismo nikako voleli. Ostale plastične komponente se lako mogu očistiti ručno. Važno je napomenuti da bilo koji proizvodi koji sadrže rastvarač mogu negativno uticati na plastični materijal i samim tim na bezbednost sedišta. Budite pažljivi kada birate sredstva za čišćenje.

5. Ponovo sastavite sedište

Kada je sve očišćeno, osušeno i provetreno – vreme je da ponovo sastavite sedište. U narednom snimku pokazali smo kako ćete vratiti opranu presvlaku na auto sedište. Treba proveriti da su sve kopče i vezice pričvršćene kako treba. Takođe i da su delovi koje ste izvadili prilikom skidanje presvlake vraćeni na svoje mesto.

Dodatna oprema: Izbor pribora za auto sedište

Ako nameravate da ponovo instalirate sedište u vozilo, ali niste sigurni da ste zapamtili sve korake, tu je ovaj snimak koji će vam to olakšati i osvežiti pamćenje. Axkid sedišta se zaista brzo i jednostavno montiraju u auto.

Zašto ne treba kupovati polovno auto sedište

6. Smanjite nered korišćenjem Axkid kompleta

Ponekad nam se čini da je skoro nemoguće održavati auto sedište vašeg deteta čistim. Uz pomoć Axkid zaštite sedišta možete izbeći veliki nered. Ova letnja zaštita napravljena je od ekološkog materijala – 70% bambusa, 25% pamuka, 5% spandeksa. Jednostavno se namešta, štiti sedište i sprečava da se po žarkom danu zagreje. Omogući će detetu veću udobnost i bezbednost tokom putovanja. Odgovara svim Axkid auto sedištima. U našoj ponudi je i unapređena verzija – Premium.

Zaštita sedišta zajedno sa organizatorom biće savršena kombinacija za održavanje čistoće i organizovanja prostora. Organizator zadnjeg sedišta može vam dobro doći kada na put ponesete neke dodatne alate za čišćenje ili za odlaganje drugih stvari. Savršeno je rešenje i za smeštanje peškira, vode, maramica… Ovaj praktičan dodatak u automobilu se lako montira, a ima i držač za tablet. Postavlja se na poleđinu naslona prednjeg sedišta, sa dve trake. Odgovara svim automobilima. Potrošači su naveli da je zanimljiv deci koja rado u njega stavljaju svoje igračke i premeštaju stvari iz jedne u drugu pregradu organizatora, pa im je tako tokom vožnje veoma zabavno.

Prateći ove jednostavne korake, vaše dečije auto sedište će izgledati kao novo! Preporučujemo vam da povremeno čistite svoje dečije auto sedište i na taj način izbegavate veliki nered i neugodne mirise.

AXKID

Izvor: https://www.dailimail.co.uk/health/article-2731635/Childrens-car-seats-dirtier-TOILETS-Scientists-100-different-strains-dangerous-bacteria-including-E-coli-salmonella-bugs. html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *