Axkid artikli, Saveti i korisne informacija

Kako da auto sedište za bebe i kolica budu kompatibilni?

Da li ste u potrazi za auto sedištem za bebe i kolicima? I želite da budu “povezana”? Dozvolite nam da vam pomognemo u odabiru, jer to je lako izvodljivo.

Auto sedište i kolica za bebe

Kada je vaše dete tek rođeno, veoma je zgodno da možete da ga premestite iz automobila u kolica, a da ga ne probudite. Bebi treba dati komoditet, omogućiti joj udobnu i bezbednu vožnju, ali i posle toga, pogotovo kada spava, pružiti joj ugodnost. Zato je idealno da se auto sedište i kolica uklapaju, odnosno da su kompatibilna. Tako ćete dete bez problema izneti u nosiljci iz vozila, koju ćete potom postaviti na kolica.  

Jeste li spremni za putovanje sa bebom – šta sve treba proveriti i obezbediti

Da biste mogli da montirate auto sedište za bebe na kolica, možda će vam trebati adapter. Jednostavnim klikom ćete obaviti taj posao. Preporučujemo vam da uvek proverite da li je vaše auto sedište za bebe kompatibilno sa vašim kolicima i koji adapteri su potrebni.

U nastavku smo sumirali osnovu za postavljanje Axkid auto sedišta za bebe na vaša kolica, kao i opcije ugradnje u auto. Jer, oba ova faktora su važna kada birate auto sedište za vašu bebu.

Axkid Modukid za bebe i kolica

U auto se Axkid Modukid Infant (nosiljka) može instalirati i sa Axkid Modukid ISOFIX bazom, a ako želite, montiranje je moguće i sa pojasom u tri tačke vozila. Ovo vam kao roditelju daje fleksibilnost u pogledu postavljanja auto sedišta za bebe, a takođe i lakog premeštanja između automobila.

Što se tiče postavljanja ove nosiljke na kolica, imajte na umu da Axkid Modukid Infant ima ugrađeni standardni dodatak. To znači da se lako uklapa u sve standardne adaptere za kolica.

ISOFIX sistem povezivanja auto sedišta – karakteristike i prednosti

Postavlja se pitanje: koja kolica su kompatibilna sa Axkid Modukid nosiljkom? Odgovor je jednostavan – SVA kolica koja imaju standardne dodatke! Znači, jedino što vam treba je standardni adapter marke kolica, a onda samo “klik” i – možete krenuti!

– Uverite se da vaša kolica imaju standardne dodatke. Imaju ga gotovo sva** kolica;

– Pronađite odgovarajući adapter kod proizvođača kolica, on se zove ili standardni adapter za kolica ili Maxi-Cosi adapter;

– Postavka je brza i jednostavna – samo kliknite na auto sedište za bebe na kolicima – i sve je spremno!

** Prema našim saznanjima, postoje samo dva modela kolica koja nemaju standardne dodatke, što ih čini nekompatibilnim sa Axkid Modukid Infant, to su Bugaboo Donkey i Cybex Priam.

Axkid Babyfix i kolica

Axkid Babyfix nosiljka je još jedno naše auto sedište za bebe koje se može postaviti uz pomoć pojasa u tri tačke u vozilu ili zajedno sa Axkid Babyfix bazom. Ono što je jedinstveno za ovu bazu je to što se može instalirati i sa ISOFIX-om i sa pojasom u tri tačke vozila. To vam daje mnogo fleksibilnosti i opcija za vas i vašu porodicu.

Zajedno sa Babyfix adapterom, Axkid Babyfix nosiljka se može pričvrstiti na sva kolica. Ali, biće vam potreban i adapter od proizvođača kolica. To znači da Babyfix zahteva dva adaptera da stane na sva kolica – jedan je Babyfix adapter (Axkid), a drugi zavisi od vaših kolica (prema brendu kolica).

AXKID

Rezime postavljanja Axkid Babyfixa na vaša kolica:

– Nabavite Axkid Babyfix adapter – od Axkida;

– Pronađite odgovarajući adapter – od vašeg brenda kolica;

– Zajedno sa ova dva adaptera vaše auto sedište za bebe Babyfix biće kompatibilno sa svim kolicima!