Axkid artikli

Razlika između sedišta Axkid Bigkid 2 i Axkid Bigkid 2 Premium

Ukoliko imate stariju decu, sigurno ste primetili u našoj ponudi auto sedišta namenjena njima – Axkid Bigkid 2 i Axkid Bigkid 2 Premium. Sličnog su naziva, pa se se pitate – koja je razlika između njih?

Axkid Bigkid 2 je dodatno sedište sa visokim naslonom. Dizajnirano je da omogući starijoj deci da budu bezbedna u automobilu iako su okrenuta napred, odnosno u smeru kretanja vozila. Visina sedišta gde se oslanjanju leđa omogućava deci do 150 cm da sede bezbedno i udobno. Sedišta imamo u dve boje – crnoj i sivoj.

Sve ovo važi i za Axkid Bigkid 2 Premium. Pa koja je onda razlika? E, to ćemo vam sada objasniti. Premium verzija razlikuje se od osnovne po dve stavke. A to su tkanina i vođica kaiša.

Tkanina kod Axkid Bigkid 2 Premium sedišta je reljefna, koja auto sedištu daje luksuzniji osećaj. A, samo sedišta je od pene, pa je izuzetno udobno za vaše dete.

ISOFIX sistem povezivanja auto sedišta – karakteristike i prednosti

Vođica kaiša dolazi sa detaljnijim vođenjem pojasa. Naime, uključena je i četvrta tačka kontakta za pojas u vozilu. Ona osigurava da je krilni pojas u ispravnom i bezbednom položaju, prebačen preko jakih kukova, a ne preko mekog stomaka vašeg deteta. Četvrtu tačku treba koristiti sve dok dete ne bude dovoljno veliko da pojas za kukove prirodno pronađe idealan i siguran položaj.

Axkid Bigkid 2 ima ASIP (zaštita od bočnog udara), kao i ISOFIX sistem. Ima ih i sedište Axkid Bigkid 2 Premium, plus melanž tkaninu i četvrtu tačku pričvršćivanja pojasa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *