Axkid artikli

Axkid ONE osvojio Red Dot nagradu

Axkid je uvećao svoju kolekciju priznanja. Internacionalni žiri je dodelio auto sedištu Axkid ONE Nagradu “Red Dot: Dizajn proizvoda 2021. godine”, koja predstavlja dizajn visokog kvaliteta.

– Pobednici Nagrade “Red Dot: Dizajn proizvoda 2021.” su bili naročito impresivni ove godine. Dizajni proizvoda su odlični, po pitanju estetike i funkcionalnosti. Nije lako pridobiti naše sudije i preovladati u tako jakoj konkurenciji takmičara. Zato, iskreno bih želeo da čestitam laureatima na uspehu! – rekao je profesor dr Peter Zek, osnivač i direktor Red Dota.

Axkid ONE – najveća bezbednost i funkcionalnost za ergonomski standard

Ergonomija je nauka koja se bavi dizajnom proizvoda tako da oni najbolje budu prilagođeni ljudskom telu. A, skoro četiri godine rada uložene su u dizajn i inženjering kako bi se postigao uspeh sa unikatnim sedištem Axkid ONE. Urađeno je na stotine testova sudara kako bi se ispunili današnji bezbednosni propisi. Jedinstven dizajn sedišta Axkid ONE omogućava vožnju deteta u suprotnom smeru od kretanja vozila do približno 6-7 godina starosti. To je napredak u poređenju sa sličnim proizvodima koji dosežu samo do približno 4 godine starosti.

– Različite institucije koje se bave kreš testovima (testovi sudara), pre testiranja Axkid ONE su komentarisali da ovo auto sedište ima mogućnost da promeni celokupnu industriju auto sedišta ako prođe test – izjavio je Danijel Lundgren, menadžer za bezbednost i usklađenost u Axkidu.

Axkid ONE – Plus test najbolja ocena za bezbednost auto sedišta

Inspirisan inženjeringom aviona, zaštitni aluminijumski okvir Axkid ONE čuva strukturu auto sedišta, dok čelične šipke visoke čvrstoće izdržavaju i usmeravaju silu udara dalje od tela deteta u slučaju nesreće. Axkid ONE je jedino auto sedište na svetu sa ISOFIX sistemom i ograničenjem visine od 125 cm koje prolazi izuzetno težak test sudara, Plus test.
– Kada smo dobili sertifikat i položili Plus Test znali smo da smo uradili nešto jedinstveno! – kazao je Danijel Džohanson, direktor Axkida.

Axkid ONE takođe ima i jednostavni priručnik za instalaciju na sedištu, baziran na “korak po korak” uputstvima i šest različitih sigurnosnih indikatora. Oni se razlikuju ili po boji ili zvučnim sistemom, da bi se osigurala ispravno i lako instaliranje.
– Navikli smo na komplikovano instaliranje kad je u pitanju rear-facing sedište (sedište u autu koje je u suprotnom smeru od kretanja vozila). Ali, ovo sedište je još jednostavnije postaviti nego forward-facing sedište (ono koje okrenuto napred, odnosno u smeru kretanja vozila)“ – objašnjava Danijel Lundgren.

Platforma za procenu dobrog dizajna

Nagrada “Red Dot: Dizajn proizvoda” dodeljuje se od 1955. i prepoznaje najbolje proizvode za datu godinu. Predstavlja jedno od najprestižnijih priznanja u oblasti dizajna. Skoro 50 sudija bilo je na takmičenju 2021. i ostalo verno svom motu: “U potrazi za dobrim dizajnom i inovacijama”. Internacionalni panel stručnjaka obuhvata specijaliste iz širokog spektra sektora. Oni nekoliko dana pažljivo ispituju proizvode prijavljene na konkursu, vođeni kriterijumima ocenjivanja kao što je formalni kvalitet proizvoda, ergonomija i dugovečnost.

Mi u Axkidu smo veoma ponosni i počastvovani što je Axkid ONE ponovo priznato i nagrađeno za svoj jedinstveni dizajn i zbog razlika, koje pomeraju granice u industriji auto sedišta.

ADAC test potvrdio: Axkid ONE – najbolji u klasi 0-7 godina

Više o Nagradi “Red Dot” za dizajn

Da bi se na profesionalan način procenila raznolikost u oblasti dizajna, Nagrada “Red Dot” se deli na tri discipline. To su: Dizajn proizvoda, Brend i komunikacioni dizajn, i Dizajnerski koncept. Sa više od 18.000 prijava, “Red Dot” je jedno od najvećih svetskih takmičenja u dizajnu. Godine 1955. prvi put se sastao žiri da proceni najbolje dizajne. Devedesetih godina prošlog veka, direktor “Red Dota” profesor dr Peter Zek razvio je naziv i brend nagrade. Od tada, tražena i poštovana odlika je cenjeni međunarodni pečat izuzetnog kvaliteta dizajna. Laureati se predstavljaju u godišnjacima, muzejima i onlajn. Više informacija dostupno je na www.red-dot.de.

Axkid ONE na izložbama, online i u godišnjaku

Axkid ONE se može videti na onlajn izložbi na sajtu Red Dot od 21. juna 2021. Taj datum označio je i početak “Red Dot dizajn nedelje”, tokom koje su predstavljeni ovogodišnji dobitnici nagrada i Axkid online.
Osim toga, u to vreme Axkid ONE je takođe bio uključen i u izložbu “Dizajn na sceni” u Red Dot Design Museum u Esenu, gde su bili izloženi svi nagrađivani proizvodi. Posetioci muzeja mogli su da osete kvalitet dizajna u prostoru koji sadrži savremena dizajnerska rešenja i istorijsku industrijsku arhitekturu. Godišnjak “Red Dota” za 2021/2022 izašao je u avgustu. Inače, ova publikacija pruža sveobuhvatni pregled stanja tehnike i trendova u dizajnu proizvoda.

AXKID

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *