Axkid artikli, Iskustva korisnika

Nesreća sa prevrtanjem: Dete u Axkid Minikid 3 nepovređeno

Jedan otac prepričao nam je šta mu se nedavno desilo, kada se u saobraćajnoj nesreći njegov auto prevrnuo, a u vozilu je bio i njegov sin.

Ovo je priča o Ivanu i njegovom četvorogodišnjem sinu Jonasu. Oni su doživeli strašnu saobraćajnu nesreću na putu do vrtića, jednog maglovitog aprilskog jutra. Njihov auto se prevrnuo i završio naopačke, na krovu. Zapanjujuće, ali dečak je ostao nepovređen – zahvaljujući auto sedištu Axkid Minikid 3, okrenutom u suprotnom smeru od kretanja vozila.

Nezgoda

Ivan i Jonas krenuli su u mališanov vrtić ranije nego inače. Bilo je 6h ujutro, i tiho su se vozili veoma poznatom rutom. Ali, magla je postajala sve gušća. Iznenada se na kolovozu ispred Ivanog auta pojavilo vozilo koje prešlo iz desne trake. To ga je primoralo da skrene široko ulevo kako bi izbegao direktni sudar. Ipak, saobraćajna nesreća je bila neizbežna. Udario ih je nadolazeći automobil, Ivanov se prevrnuo i zabio u vozilo koje je bilo ispred njega. Nakon ovog incidenta usledio je novi kada je automobil otpozadi uleteo u područje sudara. Sve se dogodilo, kako priča potreseni otac, u nekoliko sekundi. 

Auto sedišta okrenuta “unazad” i testiranje na udar od pozadi i sudar

Ishod

Prva Ivanova reakcija kao roditelja bila je, naravno, da proveri kako je Jonas. Nakon što je otac kroz bočni prozor izašao iz automobila, odahnuo je. Video je da je mališan nepovređen – iako je visio naglavačke u svom dečjem sedištu Axkid Minikid 3. Auto sedište je bilo u prvobitnom položaju i nakon udesa. Ivan je uveren da je upravo ono spasilo njegovog sina od gorih posledica. U bolnicu su prevezeni kolima Hitne pomoći, gde je urađen ultrazvučni snimak Jonasovog abdomena: na sreću sve je bilo u redu. 

Ivan ima nekoliko važnih ključnih zaključaka iz ovog užasnog iskustva:

– Ako bih mogao bilo šta da preporučim drugima, to bi definitivno bilo auto sedište okrenuto “unazad”. Naravno, svaka nezgoda je drugačija i može imati različite posledice, ali u našem slučaju dečije sedište je zaštitilo mog sina! Vozim 32 godine i ovo mi je bila prva nesreća u životu. Inače, kupili smo smo za Jonasa dečije sedište okrenuto “unazad” zahvaljujući njegovoj majci, koja je čitala na raznim forumima da su ona mnogo bezbednija od onih okrenutih napred, odnosno u smeru vožnje. I na našu veliku sreću – dobro je da se informisala! – rekao je Jonasov tata.

Da li je skupo bezbedno dečije auto sedište?

Završne reči Ivana

– Želeo sam da podelim svoju priču, koja je bila sa srećnim krajem. Nesreća može da se desi svakom od nas, kada se najmanje nadamo, bez obzira koliko smo obazrivi, dobri vozači ili je put kratak. A, najvrednije što imamo su naša deca i zdravlje. Sedište okrenuto “unazad” nama je pomoglo, a možda će i nekoj drugoj porodici zahvaljujući mojoj priči – rekao je Ivan.

Zahvaljujemo se Ivanu što je ispričao šta mu se desilo i preneo nam svoje iskustvo. Nadamo se da će to uticati i pomoći da se ubuduće što više mlađanih putnika bezbedno prevozi u sedištima okrenutim “unazad”.

Monina priča: Težak sudar, ćerka nepovređena u Axkid Minikid 2

Želimo srećan i bezbedan put svim porodicama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *