Axkid artikli

Axkid Minikid 3 – predstavnik nove generacije “unazad” sedišta

Na srpsko tržište stigao je Axkid Minikid 3, novo dečije auto sedište iz popularnog Minikid koncepta. Reč je o prostranom, udobnom, i pre svega bezbednom sedištu, koje se lako i brzo instalira u auto.

Axkid Minikid 3 je predstavnik nove generacije auto sedišta okrenutih u suprotnom smeru od kretanja vozila, ili kako ih mnogi nazivaju “unazad”. Dete će moći da ga veoma dugo koristi, od 3-4 meseca pa do otprilike 7-8 godine. Ili da budemo precizniji, ovo sedište namenjeno je mališanima uzrasta 61-125 cm, i u njemu mogu da putuju sve dok ne dostignu težinu od 36 kg! Tako će roditelji obezbediti mlađanom putniku sigurnu vožnju dug vremenski period. Jer, dokazano je da su ova auto sedišta do pet puta bezbednija od onih okrenutih napred.

Axkid Minikid 3 je odobren prema najnovijoj regulativi R129 a prošao je i Plus Test. Korisnici su ocenili da je to auto sedište koje se veoma brzo i jednostavno instalira prišvčćivanjem sigurnosnog pojasa. Pohvale su dobile jedinstvene karakteristike i funkcije.

Zašto ne treba kupovati polovno auto sedište

Produžena dužina leđa

Ovo je usavršena verzija njegovog predhodnika, Minikid 2, inače jednog od najpopularnijih i najnagrađivanijih sedišta na tržištu. Na Axkid Minikidu 3 urađena je produžena dužina leđa za oko 10 cm u poređenju sa prethodnikom. Ovo ogromno povećanje dužine leđa zajedno sa ograničenjem težine od impresivnih 36 kg omogućava vašem detetu da najduže putuje “unazad”.

14 fiksnih položaja naslona za glavu

Tehnologija dinamičkog naslona za glavu ostavlja vas kao roditelja bez brige u vezi sa položajem i bezbednošću vašeg deteta. Jer, naslon za glavu se automatski prilagođava dužini i veličini vašeg deteta. Ako više volite da ima fiksni položaj, postoji čak 14 pozicija naslona za glavu!
Dizajn naslona za glavu je ažuriran u V-oblik, što detetu olakšava gledanje kroz prozor. Takođe, razvijen je sa tehnologijom koja apsorbuje silu koja vašem mališanu daje najbolju zaštitu u slučaju sudara.

Povratak u budućnost: Kampanja Axkida za bezbednije putovanje dece

Instalacija za minut

Za montažu Axkid Minikid 3 je potrebno 60 sekundi. Ima jednostavan sistem za instalaciju sa automatskim donjim privezicama – samo treba bezbedno pomerite sedište!
Više od 60% svih auto sedišta je u određenoj meri pogrešno postavljeno i rizik po bezbednost je visok. Zato uvek birajte auto sedište sa lakom montažom – baš kao Axkid Minikid 3. Imate jedinstven vodič za montažu u šest koraka, samo jedan držač pojasa, automatske donje vezice – i to vam omogućava da samo pomerite sedište, a nezgodno postavljanje sigurnosnog pojasa nije ništa drugo do loša uspomena. Vizuelno uputstvo za ugradnju Minikid 3 i deteta može se naći na auto sedištu radi lakšeg pristupa i vođenja.

Da biste još više olakšali instalaciju, aplikacija BILT vas podržava sa jednostavnim, korak po korak, interaktivnim 3D vodičem za montažu, kako za instalaciju auto sedišta tako i za dete. Nakon prolaska kroz korake i vizuelne i interaktivne smernice možemo garantovati brzu i bezbednu postavku za minut. Sa smanjenim rizikom od neispravne montaže i sedišta i vašeg deteta, Minikid 3 sada postavlja više bezbednosne standarde na tržište za sedišta pričvršćena sigurnosnim pojasom.

Karakteristike auto sedišta okrenutih u suprotnom i u istom smeru od kretanja vozila: „Unazad“ VS „Napred“

Bezbedno i udobno sedište

Zahvaljujući kompaktnom, ali prostranom dizajnu, Axkid Minikid 3 može da stane čak i u najmanji auto. Bez obzira na veličinu vozila, omogućava vašem detetu prostor za noge i do 30 cm. Nemojte praviti kompromise u pogledu udobnosti kada putujete sa svojim detetom. Dizajn auto sedišta je ažuriran na udobniji i ergonomičniji položaj za sedenje i spavanje. Sistem Sleep Well sa svojom nogom sa višestrukim nagibom na prednjoj strani podržava vas da koristite različite položaje za udobno i sigurno naslonjenje vašeg deteta, u zavisnosti od dužine uzrasta i ugla zadnjeg sedišta.

Jastuk za podršku za mališane za Axkid Minikid 3 će čak i najmanjoj deci pružiti udoban i siguran položaj. Novi dizajn jastuka dolazi u udobnoj memorijskoj peni, kao i od mrežaste tkanine na leđima za cirkulaciju vazduha. Dodatni umetak se preporučuje za upotrebu kada je dete dugo, odnosno visoko između 61-105 cm.

Šta znači pravilno korišćenje auto sedišta?

Zaštita od bočnog udara

Inovativna Axkid zaštita od bočnog udara (ASIP) razvijena je sa najprestižnijim institutom za udes na svetu – ADAC u Nemačkoj. Nakon bočnog sudara, ASIP je napravljen da deformiše i apsorbuje energiju sudara pre nego što stigne do vašeg deteta.
Axkid Minikid 3 je opremljen vrhunskim uprtačem i sigurnosnim sistemom švedskog tehnološkog provajdera Holmbergs®. Svaka komponenta, od kopče do kaiša, dodatno je testirana kako bi se osigurao vrhunski kvalitet i performanse koje izdvajaju svetskog lidera.

Da li je skupo bezbedno dečije auto sedište?

Sedište prilagodnjivo detetu

Minikid koncept je poznat po svojim jedinstvenim i patentiranim karakteristikama, kao i po spasavanju mnogih života tokom proteklih godina. Axkid Minikid 3 je sigurno i prostrano sedište sa brojnim pametnim funkcijama. Dizajnirano je sa švedskim bezbednosnim razmišljanjem u svom DNK, omogućavajući deci sve do polaska u školu da se voze u suprotnom smeru od kretanja vozila. A to znači – maksimalnu bezbednost u saobraćaju. Axkid Minikid 3 je prošao najteži svetski test sudara – Plus Test.
Minikid 3 je fleksibilno sedište, prilagodljivo vašem detetu i vašim potrebama. Može se instalirati u bilo kom položaju u automobilu, ne zavisi od ISOFIX konektora. Dizajn omogućava postavljanje tri u nizu pozadi ili jedno na prednjem sedištu – što vam daje fleksibilnost za potrebe vaše porodice.

AXKID

One thought on “Axkid Minikid 3 – predstavnik nove generacije “unazad” sedišta

  1. Žaklina каже:

    imamo ga, kupili po savetu prijatelja koji žive u Švedskoj, za svaku preporuku!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *