Axkid artikli

Nova era u Axkidu: Spinkid, naše prvo rotirajuće auto sedište

Nova era se rađa u Axkidu, jer predstavljamo naše prvo rotirajuće auto sedište! Nazvali smo ga Axkid Spinkid, a odobren je za decu od 40-105cm i do 18kg. Verujemo da će ovo rotirajuće auto sedište postati heroj svakog dana za porodicu koja ga odabere, pre svega zbog njegove praktične funkcije rotiranja za 180 stepeni. Sedište je okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila, ili kako to mnogi kažu “unazad”. Bezbedno je i udobno, pa šta još poželeti?

Laka, brza i bezbedna postavka

Veoma smo ponosni što predstavljamo naše prvo rotirajuće auto sedište sa ISOFIX sistemom! Funkcija rotacije za 180° čini postavku praktičnijom nego ikada ranije. Možete lako, samo jednom rukom, da rotirate auto sedište prema sebi za lak pristup vašem detetu kada ulazi ili izlazi iz sedišta. Axkid Spinkid se takođe jednostavno pravilno instalira za 30 sekundi. Proces montaže je prikazan sa pet jednostavnih koraka na auto sedištu. Nikada ne morate da brinete da ćete zaboraviti sledeći korak – on je uvek tu za vašu podršku.

Šta znači pravilno korišćenje auto sedišta?

Axkid Spinkid je prilagodljivo auto sedište

Znamo da svako dete raste drugačije i različitim tempom, zbog čega je Axkid Spinkid prilagodljivo auto sedište koje odgovara svakom mališanu. Evo dve izuzetno korisne funkcije za prilagodljivost Spinkida:

* 12 položaja naslona za glavu: Naslon za glavu je lako prilagoditi dužini i veličini mlađanog putnika, jer se može postaviti u 12 različitih pozicija. Dok vaše dete raste, možete jednostavno da podesite naslon za glavu pokretom jedne ruke;

* Napredni sistem za dobro spavanje: Možete lako podesiti ugao auto sedišta nakon montaže. Ovo je posebno korisna funkcija za manju decu. Ipak, pokušajte da ne preterujete, jer je uspravan položaj bezbedniji.

Da li je skupo bezbedno dečije auto sedište?

Novorođenče u rotirajućem auto sedištu

Korišćenje dečijeg auto sedišta obično izgleda ovako: nosiljka za bebe → rotirajuće auto sedište → auto sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila → pomoćno sedište okrenuto prema napred.

Rotirajuće auto sedište se generalno posmatra kao stepenik između nosiljke za bebe i auto sedišta okrenutog “unazad”. Ali, pošto je Axkid Spinkid odobren za decu od 40 cm do 105 cm, u njemu već može putovati novorođenče, te se tako može koristiti umesto nosiljke za bebe. Štaviše, Axkid Spinkid poseduje i jastuk za podršku bebi kako bi joj putovanja automobilom bilo bezbedno i udobno. Ovo vam kao roditelju ostavlja više izbora koji će odgovarati potrebama vaše porodice.

Axkid uvek preporučuje da se mališani voze u sedištima okrenutim u suprotnom smeru od kretanja vozila što je duže moguće, jer je tako najbezbednije. A, sa najnovijim inovacijama potpuno je moguće putovati “unazad” do visine deteta – 125 cm! U ovoj grupi sedišta iz našeg asportimana su – Minikid 2; Minikid 2 Premium; Minikid 3; ONE+; ONE 2; kao i Move.

Odgovori na mitove o dečijim auto sedištima “unazad”

Uobičajena pitanja u vezi sa rotirajućim auto sedištima

Pošto je ovo nova era u Axkidu, razumemo da bi se moglo pojaviti brojna pitanja o novom sedištu Spinkid. Želimo da vam pomognemo koliko god možemo, pa nam dozvolite da prođemo kroz neka uobičajena.

Šta je rotirajuće auto sedište?

Rotirajuće auto sedište je ono koje može da se okreće. Axkid Spinkid je rotirajuće dečije sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila, koje se može rotirati za 180°.

Koliko su bezbedna rotirajuća auto sedišta?

Prvo rotirajuće sedište iz Axkid asortimana je odobreno u skladu sa najnovijim propisom R-129, što ga čini bezbednim za vaše dete. Na Spinkid sedištu je obezbeđen vrhunski pojas i sigurnosni sistem švedskog tehnološkog provajdera Holmbergs®. U Axkidu uvek držimo visoke interne bezbednosne standarde za sve naše proizvode, a cilj nam je da Plus testiramo i novi Spinkid. Međutim, laboratorija za sudare koja izvodi Plus test, upravo ažurira svoj proces odobravanja i tehničku opremu, što znači da nijedno auto sedište ne može biti Plus testirano u ovom trenutku. Ipak, Axkid Spinkid je veoma sigurno rotirajuće auto sedište okrenuto “unazad” koje je već prošlo rigorozne testove.

Auto sedišta okrenuta “unazad” i testiranje na udar od pozadi i sudar

U kom uzrastu dete može da koristi rotirajuće auto sedište?

Najnoviji propis daje odobrenje po dužini, a ne po godinama. Međutim, Spinkid sedište može da koristi dete 40-105 cm ili do 18 kg. Iako je svako dete jedinstveno, rekli bismo da se rotirajuće Axkid Spinkid može koristiti od malih nogu, već od novorođenčeta, a što se tiče maksimalnih granica, to će u većini slučajeva biti do 3-4 godine starosti.

Koje su prednosti korišćenja rotirajućeg auto sedišta?

Jedna od mnogih prednosti ovog auto sedišta je rotirajuća funkcija, jer olakšava unošenje ili izvlačenje deteta iz auto sedišta.

2 thoughts on “Nova era u Axkidu: Spinkid, naše prvo rotirajuće auto sedište

  1. Marina каже:

    Postovani, kupili smo model Spinkid i beba trenutno ima 5 i po meseci, 8.7 kg i 69cm (zadnje merenje 23.08). Da li i dalje treba da se vozi pod uglom od 45 stepeni i da li možemo skinuti dodatak za novorođenče? Probali smo sa i bez dodatka pod uglom od 45 stepeni, međutim često se dešava da kad beba zaspi, glava joj naginje napred.

    1. Dragana Dusanic каже:

      Draga Marina, do 6 meseci beba bi trebalo da se vozi pod nagibom od 45 stepeni, a potom od 45 do 60 stepeni. Ukoliko ste iz Beograda do našeg prodajnog objekata, pa da na licu mesta da vam pomognemo oko postavke, odnosno proverimo da li je sedište pravilno instalirano, kako je dete smešteno u njega, treba li dodatak izvući ili ne, i sve ostalo. Ako pak niste u mogućnosti da dođete, slobodno nas pozovite pa ćemo se dogovoriti kako ćemo vam pomoći da rešimo sve nedoumice, organizovaćemo telefonski video poziv ili naći neki drugi način da vam pomognemo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *